Varázslat otthonunk biztonságáért

Ki ne szeretné biztonságban tudni az értékeit? Mindenki egyaránt vágyik a biztonságra, és ehhez ismerek egy nagyon jó trükköt. Nem, nem kell megölni hozzá senkit, és újholdkor sem kell unikornis vérében fürdeni, vagy a tehénlepényből készült főzettel körbelocsolni valamit.

Évszázadokkal ezelőtt a javasasszonyok különböző, ma már viccesnek tűnő trükkel traktálták a babonás, bizonytalan népséget, akik valamilyen magyarázatot akartak, egy pótcselekvést, ami elhiteti velük, hogy minden rendben lesz. Ami a meglepő, hogy abban az esetben, ha bevált a varázslat, továbbadták a tapasztalataikat, és sokszor be is vált. Persze, lehetséges, hogy a véletlen műve, na de ha sok embernél beválik ugyanaz, akkor valami kell, hogy legyen a dolog mögött, nem csak üres bohóckodás.

A kulcs pedig nem más, mint a hit. Azok az emberek tényleg elhitték, hogy szerelmet találnak, sikeresek lesznek, pénz áll a házhoz, ha különböző rituálékat végeznek az év egy bizonyos időszakában. Olyan erős meggyőződéssel cselekedtek, hogy kívánságuk tényleg valóra vált. Mondhatnánk, hogy placebo hatás, de a rituálé elvégzésével már tettek valamit a cél elérése érdekében.

Modern szóhasználattal ez a vonzás törvénye, amikor minden gondolatod és cselekedeted egy cél felé irányul, így az bekövetkezik, ha hiszel benne. Csak a cselekedet részt sokat elfelejtik, ezért nem működik nekik a varázslat. Tehát, ha otthonodat biztonságban szeretnéd tudni, elég csak azt hinned, hogy nem tör be senki, míg távol vagy, nem csap bele a villám, nem gyullad fel a függöny, és nem lesz baj?

Azért nem egészen. Kezdjük ott, hogy ha arra gondolsz folyamatosan, hogy mi NEM történik meg, az olyan, mintha azt akarnád bevonzani. Mágia lecke egy, sosem arra koncentrálunk, amit nem szeretnénk, hanem arra, amit igen!

Rendben, akkor képzelődünk a szép házunkról, ahogy boldogan élünk benne és nyugodtan alszunk éjszakánként? Nem egészen, de ez azért már egy fokkal jobb. Nagy figyelmet kell rá fordítanunk, hogy a cselekedeteink is ezt a célt szolgálják. Hiába képzelődünk a lottónyereményről, ha nem adjuk fel a szelvényt, és hiába gondolunk gyakran a számunkra tökéletes társra, ha sosem mozdulunk ki otthonról, és még egy nyamvadt társkeresőre sem vagyunk felregisztrálva.

Ugyanígy otthonunk esetében, például ha nem tudjuk normálisan becsukni az ablakot, azon vagy egy betörő fog bemászni, vagy egy vihar alkalmával ázik majd be a szoba. Az utóbbi ok miatt a tetőt is érdemes megcsináltatni. Házunk, lakásunk folyamatos karbantartást igényel, és csak akkor nyújt biztonságot számunkra, ha szeretettel bánunk vele és vigyázunk rá. De mit tegyünk, ha ezeken túl még mindig félünk attól, hogy kár ér minket?

Van az univerzumban még egy nevezetes törvény, ez pedig a Murphy törvénye. Ha valami elromolhat, az el is romlik, pont abban a pillanatban, amikor leginkább szükség lenne rá. Ha kivételesen nem tanul a diák az órára, tuti, hogy pont akkor hívják ki felelni, mikor egyszer nem készült fel. Egyszer indulsz el végre időben a vasútállomásra, és pont akkor késik a vonat egy órát, amikor halaszthatatlan dolgod lenne. Elhatározod, hogy végre lefogysz, és pont akkor kapsz ajándékba egy vagonnyi édességet. Rendszeresen fizeted a biztosítást, de még egyszer nem láttad viszont a pénzed, mert sosem történik semmi… hoppá, nekünk pont ez kell, hogy ne történjen semmi!

Hiába teszel meg mindent, addig benned lesz a félsz, amíg nem teszel meg tényleg mindent, hogy ne félj. És ha már nem félsz, akkor szinte biztos, hogy nem történik semmi, ha pedig mégis, akkor alig van tétje – esetünkben, fizet a biztosító, és egykettőre helyre lehet hozni a károkat.

Már csak ki kell választanunk a számunkra legtökéletesebb biztosítást. A lakásbiztosítás összehasonlítás egy felettébb unalmas munka, és rengeteg időt felemészt. Éppen ezért egy univerzális céget szeretnék ajánlani. Hitelekkel, biztosításokkal, mindenféle pénzügyi dolgokkal foglalkozik a Pannonsafe. Ez nekünk azért kiváló, mert ténylegesen a legjobb ajánlatok közül tudunk válogatni rajtuk keresztül. Tudom, ez elfogultnak tűnhet, azonban ez az igazság.

A Pannaonsafe egy több mint 20 éve működő cég, ami azt jelenti, hogy egyrészt stabil és megbízható vállalatról van szó, másrészt pedig, hogy kiterjedt partnerhálózattal rendelkeznek. Következésképp nem csak a saját termékeiket tudják nekünk ajánlani, hanem más, velük partner cégek szolgáltatásait is. Azonban a gondolat, hogy a nagy bőségzavarban nem tudnánk jól választani, nem állja meg a helyét, ugyanis a lakásbiztosítás összehasonlítás kínkeserves munkáját elvégzik helyettünk, így hozzánk csak a szűrt, tényleg megfelelő ajánlatok jutnak, hogy a döntés egyszerű legyen.

Mi alapján szűrnek az ajánlatok közül? Természetesen a mi igényeink szerint. A megbeszéltek alapján egy hozzáértő kolléga felméri az ingatlanunkat. Nem a piaci érték számít ilyenkor, hanem hogy egy felújítás, feljavítás mennyibe kerülne. Ez alapján segítenek meghatározni a biztosítási összeget, amelyet a pénztárcánk is megenged, és az otthonunk szempontjából is a legelőnyösebb. Ha pedig vannak extra igényeink, például, hogy a kerti bútorokra is kiterjedjen a biztosítás, akkor van lehetőség kiegészítő biztosításként választani. Persze többféle csomag van, viszont ezek variálhatók, könnyen személyre szabhatók, hála a már említett kiegészítő biztosításoknak.

Online is meg tudjuk kötni a szerződést szeretett otthonunk kényelméből, az online kalkulátor segítségével, amely arra is kiváló, hogy egy képet kapjunk az árakról, és arról, hogy mi mennyibe fog kerülni. Természetesen telefonon is állnak rendelkezésünkre a cég szakértő munkatársai, akik mindig nagyon kedvesek, és türelmesen válaszolnak a laikusok kérdéseire. Az online biztosításkötés még egy előnye, hogy a régi szerződésünket felbontják helyettünk a régi biztosítónkkal, így nekünk már erre sem kell, hogy gondunk legyen.

A cég továbbá teljes mértékben magyar kézben van, és kiváló országos lefedettséggel bír. Országszerte több, mint 30 irodát találunk, ahol nagyon szívesen tájékoztatnak minket, ha kérdésünk támadna, valamint mindenben segítenek.

A lakásbiztosítás megkötése a lakáshitel felvételéhez kötelező, de egyébként is nagyon fontos a biztonságérzet miatt. A megkötött szerződést minden alkalommal módosítani kell, mikor nagyobb beruházás történt, felújítás, vagy napkollektor felszerelése, hiszen ilyenkor az ingatlan értéke változik, és a helyrehozatal is többe kerülne. Mindemellett akkor is szükség van a módosításokra, mikor gyermek születik, vagy új házi kedvenc érkezik a családba. Ezeket a módosításokat a kiegészítő biztosítások igénylésével tudjuk beiktatni, például a napelem beüzemelése esetén a napelemre is kötünk biztosítást, így már az is védve van.

Bármilyen kérdés esetén bizalommal fordulhatunk a céghez. Egyébként van bloguk, amit folyamatosan hasznos tartalommal töltenek meg, így aki szeretne tájékozottabb lenni a témában, bátran olvasgathatja a bejegyzéseiket, tényleg hiánypótló sok esetben.

Most, hogy megkötöttük még a biztosításunkat is, a tudatalattink már megnyugodhat, hiszen tényleg minden tőlünk telhetőt megtettünk otthonunk biztonsága érdekében. Mivel a tudatalattink sem fél, ezért nem gondolunk lépten-nyomon arra, amit a legkevésbé sem szeretnénk, így nem azt üzenjünk az univerzumnak, hogy örülnénk, ha kigyulladna a lakásunk. Persze attól még nem kell kísérteni a sorsot, és játszani a tűzzel, de most már biztonságban érezhetjük magunkat, és az otthonunkat is!