Szinte boszorkányos egyszerűséggel tudtam székhelyet bérelni

A boszorkányok, és a róluk szóló történetek mindig is zavarba ejtettek és elgondolkoztattak. Régen az, hogy valaki boszorkány volt, egyáltalán nem számított egy izgalmas, vagy pozitív dolognak. Sokszor ez lett a végzete azoknak a nőknek, akiket egy elnyomó társadalom túl okosnak, vagy veszélyesnek kiáltott ki. Ezért nem is sajnálom, hogy a nők kezdik visszavenni ennek a szónak a jelentését és új jelentésréteggel töltik meg.

Egyáltalán nem szokatlan most már, hogy egy halloween partin boszorkányoknak öltözött lányokat lássunk. Az is nagyon érdekes szerintem, hogy a boszorkány létnek mennyiféle interpretációja van. Mindenki ismeri a zöld bőrű, hosszú orrú banyát, akitől félnek a faluban. Minden nemzetnek azonban van egy saját boszorkányképe. Az irodalomban is többféleképpen jelennek meg. Bizonyos 20. századi könyvekben már pozitív karakterként is szerepelhetnek. Kíváncsi vagyok, hogy merre fogja tovább vinni ezt a képet a kulturális fejlődés.

Nem kellett azonban varázslat ahhoz, hogy a székhelyszolgáltatás ügyét elrendezzem. Van egy cégem, ami egész nagyra nőtt az utóbbi időben, ezért is volt szükségem egy olyan oldalra, ahol a székhelyszolgáltatás könnyedén és precíz módon elérhető. Körbekérdeztem az üzleti körökben, ahol járatos vagyok és mindenki azt mondta, hogy nem lőhetek mellé, ha a Székhelyszolgáltatás24 nevű oldalt választom. Itt nemcsak rendkívül jó ajánlatokat találhatok, de az ügyintézés nagy részét el tudom intézni interneten.

Számomra ez a gondolat rendkívül felszabadító volt. Az otthonom kényeméből sokkal magabiztosabb vagyok. A Székhelyszolgáltatás24-re fellépve volt időm átnézni az ajánlataikat és nem kellett azon aggódnom, hogy túl sok idejét rabolom el az ügyintézőnek, mint ha személyesen találkoztunk volna. Átgondoltan tudtam böngészni az információk között és arra is volt időm, hogy megfontoljam, mik a legfontosabb szempontok számomra, ha a székhelyszolgáltatás ügyéről van szó.

Elsőként azt akartam megtudni, hogy milyen helyeken elérhető a székhelyszolgáltatás. Tetszett például Újlengyel, bár korábban sosem hallottam még róla. Ez a hiányosságom pedig, ha így marad, rengeteg jó lehetőségtől fosztott volna meg. Újlengyel ugyanis egy olyan község, ahol rendkívül kedvező adófeltételek mellett lehet székhelyet bérelni. Ez túl jónak hangzott nekem elsőre és el is kezdtem gyanakodni. Minden aggodalmam elszállt azonban, amint kiderült, hogy ez nem valami idáig ismeretlen fogalom, ami burkoltan egy átverés. Rengeteg multi telepíti ide a székhelyét, mivel ők is tisztában vannak azzal, hogy mennyivel jobban megéri, mint bárhol máshol.

Nekem azonban nem számított annyira az adókedvezmény, mivel a főváros közelsége volt igazán fontos számomra. Erre az esetre is fel volt készülve a Székhelyszolgáltatás24. Budapesten két helyen is elérhető a székhelyszolgáltatás. Ráadásul egyik sem valahol a város szélén, mindentől távol. A budai és a pesti székhely is a város szívében található, ráadásul egész előkelő helyeken. Ezeket mind könnyű megközelíteni tömegközlekedéssel és autóval egyaránt. Így az alkalmazottaink biztos nem fognak panaszkodni a hosszú bejárási idő miatt. Meg persze nekünk sem rossz, hogy nem kell másfél órát utaznunk a székhelyünkhöz.

Eldöntöttem, hogy a Székhelyszolgáltatás24-et fogom választani. Most jött azonban a legnagyobb próba: mennyit tudnak beváltani az ígéreteikből és mennyire lesz gyors az ügyintézés? Az ígéretek kapcsán azt tudom mondani, hogy semmiben nem túloztak és nagyon hamar készen voltunk mindennel, ami a székhely bejegyzéshez szükséges. Miután készen voltunk, ugyanúgy könnyű volt kapcsolatot tartani velük és sosem hagytak cserben, ha éppen valami problémás ügy ütötte fel a fejét.