Nem boszorkányság az, hogy ilyen olcsók itt a motorgumik

A boszorkányok mostanában egyre jobban visszatérnek a popkultúrába. Különösen jelmezes bálokon szoktak megjelenni lányok, akik különböző boszorkányoknak vannak öltözve. Persze, ahogy felnőttem, az egész boszorkány kultúra nekem sem jelentett ennél sokkal többet, viszont idővel újabb és újabb dolgokat tudtam meg arról, hogy a történelem nagy részében, kiket tartottak boszorkánynak.

Szerintem mindenki tisztában van azzal, hogy sajnos a boszorkány vád az egyik legkönnyebb módja volt annak, ha el akartak távolítani egy nőt a közösségből. Nem tudom azonban, hogy tudjátok-e, de sokszor férfiakat is belevettek ezekbe a boszorkány perekbe. Főleg azért, mert a boszorkánynak elsődlegesen nem az volt a lényege, hogy varázsol és különböző italokat kotyvaszt, hanem, hogy az ördöggel cimborál. Akkoriban pedig egy ilyen vád az ember életébe is kerülhetett.

A boszorkány kultúrának azonban van egy másik oldala, ami az utóbbi időkben jött elő. Ez pedig a női függetlenség. Szerintem fantasztikus dolog, hogy a nők, egy korábban ennyire stigmatizált és az ő kihasználásukra kitalált jelzőt a magukévá tesznek és átváltoztatnak. Sok regényben is egyébként így jelennek meg a boszorkányok. A lány, aki be van zárva otthon és igazából nem tud semmit tenni magától, boszorkánnyá változva elszakadhat a társadalmi láncoktól és önmaga lehet.

Szerintem ez egy nagyon szép metafora. És nagyon örülök, hogy az emberek és a gyerekek szép lassan már el is felejtik azt, hogy egykor mit jelentett az, hogy boszorkány. Ha ez így folytatódik tovább, lehet, hogy pár évszázad múlva már tényleg csak a történelemben jártasak fogják ezt tudni. Az is tetszik, hogy ilyen sokfajta ötlet van arra, hogy miként személyesítsünk meg egy boszorkányt.

Most is farsangkor biztos, hogy rengeteg ilyen jelmezt fogok látni. Szeretem egyébként ezeknek a kosztümöknek a színvilágát is. A fekete és a lila, illetve az egyéb sötét színek mindig is a kedvenceim közé tartoztak. Már csak azt kell remélnem, hogy egyikőjük sem fog elátkozni, ha esetleg odamegyek beszélni hozzájuk.

A boszorkányság kapcsán pedig mindig önkéntelenül a varázslat is eszembe jut. Az életemben pedig szerintem kevés akkora varázslat van, mint a motorom. Fel sem tudom fogni, hogy miként működhet ez a jármű. Mármint tudom, hogy a fizika szabályai szerint hogyan megy, mégis, nincs ahhoz fogható, mikor az ember elindítja ezt a járművet és azonnal menni is tud vele. Azok azonban, akiknek van motorja, mind tudják, hogy mennyi gonddal jár egy motor karbantartása. Különösen így van ez, ha motorgumiról van szó. Sokáig nekem is ez keserítette meg a motorozás élményét, amíg egy nap rá nem találtam a Motor Tire hu oldalára.

Azelőtt sokat panaszkodtam a barátaimnak arról, hogy mennyire nem szeretek motoros boltba járni. Nem motorozok még olyan régóta, ezért sok dolog teljesen idegen volt számomra. A barátom is hasonló cipőben járt, viszont megoldást kínált nekem a Motor Tire hu képében. Azt mondta, hogy online el tudok itt mindent rendezni, ami motorgumi rendeléssel kapcsolatos. Én alig bírtam elhinni, hogy egy ilyen dolgot online is el lehet intézni, de mégis hittem a szavának és felmentem a Motor Tire hu oldalára.

Mikor beléptem, már akkor tudtam, hogy jó helyre érkeztem. A színek arról tettek tanúbizonyságot, hogy a Motor Tire hu készítői tudják, hogy mi az a motoros életérzés. A sárga és fekete szín azonban a vagány hatás mellett még kímélte is a szemet. Bizton sokan vagytok, akik este szoktatok interneten böngészni, mivel ilyenkor van csak időtök, munka után. A Motor Tire hu oldalára fellépve pedig az sem fog gondot okozni, ha éppen kiégett az egyik lámpánk. Nem kell sötét mód hozzá, mivel az oldal alapból azon van.

De ezek mind csak külsőségek és végső soron nem segítenének ahhoz, hogy motorgumim legyen. Természetesen azonban a Motor Tire hu szolgáltatása itt még nem ér véget. A legjobb funkció az oldalon egyértelműen a motorgumi kereső. Szerencsére már rögtön a kezdőlapról el tudjuk érni, úgyhogy nem kell idegesítő menükön átrágnunk magunkat ahhoz, hogy használhassuk. Miért is olyan forradalmi számomra ez a motorgumi kereső?

Mint már korábban mondtam, nem szeretek motoros boltba járni. Ez azonban nem az emberek miatt van, hanem egyszerűen azért, mert nem mindig vagyok tisztában azzal, hogy milyen paraméterei vannak a motoromnak. A motorgumi kereső azonban egy egyszerű, alternatív megoldást biztosít arra, hogy ezt elintézzük. Mivel otthon vagyunk, így nem kell kétségbeesni, ha esetleg elfelejtettünk volna valamit, hiszen a motor ott van a közelünkben és bármikor rá tudunk nézni.

A motorgumi kereső használatával pedig el tudjuk kerülni a félreértéseket. Miután beírtuk az adatainkat, csak olyan termékeket fogunk kapni, amik jók lesznek a motorunkhoz. Mindenki tudja, hogy a motorgumi vásárlás nem egy olcsó mulatság. Így azonban biztosak lehetünk benne, hogy nem fogunk feleslegesen pénzt kidobni olyan termékekre, amik végső soron nem is fognak működni.

Pár szót ejtenem kell arról is, hogy milyen választék fogadott, mikor végül sikeresen beírtam a motorom adatait. Soha nem láttam még ennyi motoros terméket egy helyen. Az árak is sokkal olcsóbbak voltak, mint azt megszokhattam. Ez azonban nem ment a minőség rovására. Csak a legjobb márkák voltak itt elérhetők, ami ha a motorunkról van szó, egyértelműen alap dolog. Hiszen egy motorgumi fogja eldönteni azt, hogy miként megyünk az úton és, hogy biztonságban leszünk-e.

Tetszett még az is, hogy a gumik kapcsán is el lehetett érni egy csomó információt. Mikor rendes boltokban jártam, erre sosem volt lehetőségem, hiszen nincsenek mindig kiírva ezek a dolgok. Így azonban nem kellett az eladóhoz mennem a kérdéseimmel, hanem egyszerűen, a saját tempómban tudtam átnézni azt, hogy a miben is különbözik két szett gumi. Ennek köszönhetően pedig tudatos döntést hozhattam, ami az egyik legfontosabb dolog.

A Motor Tire hu tehát minden egyes elvárásomat teljesítette. Most már csak az utolsó lépés maradt hátra, mégpedig a motorgumi rendelés. Természetesen ez sem volt egy túl bonyolult folyamat, aminek nagyon örültem, mivel nem szoktam gyakran az interneten vásárolni. Tehát, miután megtaláljuk a számunkra ideális gumit, csupán be kell helyeznünk a kosarunkba. Nem hiszem, hogy egyszerre többet akarunk majd venni, úgyhogy mindig nézzük meg ezt a kosarat, hogy véletlenül nem kattintottunk-e duplán az adott termékre. Ha meggyőződtünk arról, hogy nem történt semmi gond, akkor csak megadjuk a szállítási adatainkat, illetve a fizetési módunkat és már kész is vagyunk.

Ennyi az egész, ki se kellett mozdulnom otthonról és biztos lehetek abban, hogy jó volt a választásom, mivel minden információval el voltam látva a Motor Tire hu által.