Halloween előtt, dekoráció-ötletek a kertből

A feleségem már biztosan boszorkányjelmezt ölt Halloweenkor. Gyerekkori mániája, még tanulmányozta is sokat a középkori boszorkánytörténeteket. Ezért már meg is rendelte a szóban forgó jelmezt.

Nekem még nincs ötletem a maskarára, de azt biztos, hogy a kertünket most először olyan dologra is használom majd, ami neki is igazán tetszeni fog. Speciális köszönet ezért a gazdabolt.hu-nak! Tőlük rengeteg jó ötletet kaptam, és meg is tudtam rendelni minden hozzávalót. Valamint útmutatót is különböző dolgok termesztéséhez.

Egy ideje már “együttműködök” velük, mióta ez lett a hobbim, bár a feleségem nem rajong a tujákért a kis kerti tóért, de mióta termesztek is, hasznos dolgokat, már ő is elismeri: jó ötlet volt a kert. Jó benne dolgozni is, nem csak kiülni napozni, ahogy ő szokott, amíg nem használtuk különösebben még semmire, hanem csak passzívan szolgálta a kényelmünket és a friss levegő-igényünk kielégítését.

Most, idén a halloween-i dísztök jutott eszembe. És persze, hogy volt a gazdabolt.hu-nál ilyesmi is! Négyféle ilyen vetőmagjuk is van. Ha ilyesmit kerestek, náluk keressétek. A sátorfólia is náluk a legjobb szerintem, legalábbis, amikor ilyesmit kutattam, így volt. De sosem jutna már eszembe más kereskedőre váltani, mert náluk sem csak a sátorfólia árak fogtak meg természetesen, hanem az, hogy a szaktanácsadóik segítőkészek, mindig kedvesek, és nem késlekedik soha semmi, amit tőlük akarok beszerezni és végül aztán meg is rendelem.

A perforált fólia árak egyébként azért érdekeltek, meg a szüleim nagyobb volumenben termesztenek mindenfélét. Tőlük jön ez az elköteleződés, hogy valamit termeszteni kell, és az alapötlet is tőlük jött, hogy legyen tehát kerttel egybekötött udvaruk. Minden mást viszont a gazdabolt.hu-tól tanultam. Mert sajnos a szüleim az ország túlvégében élnek és nem nagyon szeretnek ismerkedni az internettel. Maximum telefonon beszélünk, de úgy nem lehet megtanulni kertet művelni, hogy mindig élőszóban kérjek segítséget…

A gazdabolt.hu kihúzott a csávából! Kicsit már én is féltem, hogy beégek, a párom majd mondhatja, hogy: “na, minek is kellett nekünk ez a kert?”, de a faragott tökfejet ugyanúgy értékelni fogja, mint például a málnát, ami idén termett normálisan először.

Nem mindig teszek fel magam kérdést a Gazdabolt oldalán, hisz már régóta folyik ott a szó lelkes amatőrök, haladók, nagytermelők és a bolt szaktanácsadói között. Inkább olvasgatok, és idővel lesz mindenre válasz, de ha regisztráltok az oldalukon, ti is a közösség részéve válhattok. Jobban át fogjátok látni a frissülő terméklistát és még egyebek miatt is javasolom a regisztrációt. van pontgyűjtő rendszerük is, és ilyesmik…

Szeretek náluk minden apróságot, amire kiemelten figyelnek, és más kereskedőknél, akikre átmenetileg ránéztem, ilyen téren azért maradtak kétségeim. Az őszi Makói Dughagymájuk például államilag ellenőrzött szaporításból való – na, az ilyen részletekre gondolok. A Gazdabolton az az érzésem, hogy egyszerre nyitottak a külföldön mindenfelé bevált innovációkra, ugyanakkor, ha valaki öregbíteni akarja a Magyarországon elterjedt hagyománosságot minden értelemben, akkor itt, náluk aztán van erre lehetőség.

Magyarország mindig is a mezőgazdálkodásra épített nagyban, és nekünk van saját kultúránk, hagyományunk ebben, amit tényleg érdemes ápolni. Valahogy a Gazdaboltot ez a szellemiség is áthatja szerintem. Valahogy mindig ez az érzésem! Sokat látott szaktanácsadóik vannak, akik nem a kisujjukból rázták ki nyilván az egészet. Nagyon szeretem őket valóban, de ezen a ponton hozzáteszem: én csak hobbista vagyok. De nekem ők mindenben beváltak, elértem velük teljesen amatőrként azt, amit szerettem volna. Sokat haladtam a kerttel, ma már az az egyik legértékesebb része a teleknek, amit nemrég vettünk. Én esküszöm rájuk innentől, még ha elfogultnak is tűnök. De az elfogultságra is rá kell ám szolgálni!… Ők rászolgáltak.