Gázpalackra még a boszorkányoknak is szükségük néha

Az egyik barátnőm nem rég esett túl egy nagyon csúnya szakításon. Eléggé maga alá került és azért, hogy kicsit elvonja a figyelmét, nagyon beleásta magát ezekbe az ezoterikus dolgokba. Állandóan a horoszkópját olvasgatja, figyeli a hold járását és mindig figyelmeztet, ha tíz milliószoros nap jön, hogy csak pozitívan szabad gondolkodni, mert ilyenkor minden erő felerősödik. Kicsit fura, de legalább addig se a volt barátja után szomorkodik. Egyik nap elém állt és közölte, hogy ő elszeretne menni egy jósnőhöz, de egyedül nem mer. Én eléggé szkeptikus vagyok az ilyen dolgokkal szemben, de láttam rajta, hogy tényleg nagyon szeretné és végül is úgy voltam vele, hogy miért ne, Liza legalább megnyugszik, (vagy nem) én meg maximum nevetek egy jót.

Csalódtam a hollywoodi filmekben

Egy héten belül kaptunk is egy időpontot a jósnőhöz. Először én arra a tipikus miliőre számítottam, amit a filmekben látni. Hosszú díszes köpenyek, jósgömb, sejtelmes zene, sötét, gyertya és füstölő mindenhol. Na, ebből nagyjából csak a füstölő valósult meg, abból is tényleg csak egy darab, a hangulat kedvéért. Egy nagyon vidám és mosolygós hölgy nyitott ajtót. Ha meg kellett volna tippelnem, hogy hány éves, akkor azt mondtam volna, hogy negyven, de mivel nagyon jó formában volt, biztosat semmiképp nem tudtam volna mondani. Tuti boszorkányság. A lakásban egyáltalán nem voltak nagy színes lepedők, sem füst sem sötét. Rita, mert így hívták a hölgyet megkínált minket egy kis üdítővel és elkezdtünk beszélgetni, arról, hogy miért is jöttünk el, mire szeretnénk választ kapni. Kiderült, hogy a jóslás maga még nem is gömbből fog történni (ekkor már teljesen csalódottságot éreztem Hollywood iránt) hanem egyszerű kártyalapokat fogunk forgatni. A folyamat alatt nem egyszer jöttem zavarba, mert szóba kerültek olyan témák, amiket egyszerű halandó, vagy legalábbis olyan ember, aki nem ismeri Lizát, nem igazán tudhatna.

Miután vége lett a jóslásnak, megkérdezte a jósnő, hogy főzhetne nekünk egy teát, addig pedig még válthatunk pár szót. Pár perc múlva sajnálkozva tért vissza a konyhából. Restellte, de nem tudott nekünk teát készíteni, mert vízforralója nincsen, a gáz pedig pont most fogyott el. Mivel én nem rég, olvastam egy cikket a gázpalackokról, hogy egy bizonyos cég villám gyorsan tud dolgozni, gyorsan beírtam a keresőbe, hogy gázpalack ár és már is kidobta a gazpalacfutar.com oldalát. Javasoltam, hogy kérjen egy visszahívást, mert az oldalon nagy betűkkel szerepelt ez a lehetőség. Rita rá is nyomott a gombra, kitöltötte a pár soros űrlapot és pár perc múlva már csörgött is a telefonja. Pár kérdés után, letisztázták, hogy neki a 23 kilós PB gázpalackra lesz szüksége. A kiszűrődő  hangokból hallani lehetett, hogy a hölgy aki felvette a telefont, nagyon kedvesen és türelmesen beszélt Ritához.

Mi is az a PB gáz?

A PB gáz, a cseppfolyósított propán-; butángáz és ezek egyéb elemeinek a gyűjtőneve. A nyersolaj finomítás során állítják elő és a földgázból nyerik ki, tehát a természetben is előfordul. Nagyon magas az energiatartalma, ennek köszönhetően magas a fűtőértéke is. A háztartásban fel lehet használni fűtésre, a meleg víz előállítására és használhatjuk a főzéshez is. De a PB gázt nem csak a háztartásokban lehet felhasználni, hanem ugyanúgy meg lehet találni a mezőgazdaságban a gabonaszárításhoz és az állattartáshoz, vagy akár nyugodtan használhatjuk kültéri sütés-főzéshez, teraszfűtéshez vagy éppen a hőlégballonunk felfújásához. Sokan nem is tudják, hogy a PB-gáz égetése sokkal környezetbarátabb, mint gondolnánk. megközelítőleg 35 százalékkal kevesebb a CO2 kibocsátása a fáénál, és 12 százalékkal kevesebb az olajnál.

A gazpalackfurar.com oldalán kettő PB gázzal töltött palackot találhatunk, egy 11 és fél kilósat és egy 23 kilógrammosat. A palack oldalán végig futó piros csík nem díszként szolgál, hanem az jelzi az éghető gáztöltetet, a palacktest anyaga pedig alumíniumból készül. Illetve nekem teljesen új infó volt, de a PB gáz a természetben egy színtelen szagtalan gáz és csak a forgalomba hozatal előtt szagosítják, hogy észre tudjuk venni az esetleg szivárgást és azt sem szabad elfelejteni, hogy a pincében vagy az alagsorban tilos használni, mert a levegőnél nehezebb gázról beszélünk. A 11 és fél kilós gázpalack ára Budapesten bruttó 6000 forint, a 23 kilogrammosé pedig 11 000 forint, tehát ár-érték arányban a nagyobb töltésű palackkal még jobban is járunk. A gázpalack árak egyébként egyáltalán nem vészesek, leginkább 6000 és 20 000 forint között mozognak. Például, ha veszünk egy 5 kilogrammos PB gázzal töltött grill gázpalackot, akkor csak az első vásárlás esetén kell megfizetnünk a teljes árat, ennek a cseréje, a későbbiekben csak 7000 forint lesz majd.

Közel 20 éves tapasztalat

A gazpalackfutar.com üzemeltetői 17 éve vannak a szakmában, ezért nagyon nagy tapasztalattal rendelkeznek. Tudják, hogy az idő nagyon fontos és ugyanakkor szükség lehet a gázra egy barkácsműhelyben, mint egy hatalmas ipari vállalatnál. Raktárukból nagyon kedvező áron szállítanak Budapestre és annak 20 kilométeres körzetében. A közvetlen kapcsolat hívei, törekednek arra, hogy az állandó ügyfelek, mindig tudják, hogy ki veszi fel a telefont és mindig ismerős legyen az, aki ki viszi hozzájuk a palackokat. A PB gázpalackokon kívül forgalmaznak még: hélium palackokat, Co2 palackokat, argon palackokat, nitrogén palackokat, acetilén palackokat, oxigén palackokat és corgon palackokat.

Tényleg nagyon lelkiismeretesen végzik a munkájukat, azon vannak, hogy tényleg mindenkinek kiszállítsák a palackokat, elmondásuk szerint, volt már arra példa, hogy 1,5 óra alatt több mint 10 palackot szállítottak ki, ami azt jelenti, hogy egy üzlet lebonyolítására, átlagban kevesebb, mint 10 perc jutott. Fontos számukra a pontosság betartása, ennek köszönhető, hogy az előre megbeszélt időpontokkal nagyon magas a kiszállítási arányuk. Egyáltalán nem élveznek presztízs jogot, a nagy ipari cégek, mindenki egyenlően bánnak, tudják, hogy ugyanolyan életmentő lehet egy háztartásban a gáz ha időben kiszállítják, ezért az időpontok egyeztetésénél figyelembe veszik az adott helyzet sürgősségét.

A szerencse forgandó!

Azt is olvastam az oldalon, hogy volt egyszer egy olyan eset, hogy a megrendelést után 1 perccel már az ügyfélnél volt a gázpalack. Jó, nyílván minden csillag épp jó szögben állt és a szállítók is épp az utcában voltak, ebből lehet látni, hogy fel vannak készülve a váratlan helyzetekre is. Ritának, ekkora szerencséje ugyan nem volt, de 1 órán belül a megrendelt gázpalack már kiszállításra került. Mivel ragaszkodott hozzá, hogy mindenképpen várjuk meg, mert szeretne nekünk főzni még egy teát, ezért ott maradtunk. Addig beszélgettünk erről az egész kártyajóslás dologról és most ahogy ezeket a sorokat írom pont azon gondolkodom, hogy lehet nekem is ki kéne próbálnom egyszer, hátha tudnak még meglepetéseket okozni.