Egy jó masszázs nem boszorkányság

Egy jó masszázs szinte varázslatos módon újjá tud varázsolni, ugyanakkor nem egy boszorkányság a tökéletes technika, hanem hosszú évek alázatos tanulásának eredménye.
Na de hogyan lettem én ilyen profi, ha masszázsról van szó? Sajnos nem egy egyszerű folyamat eredménye.
Kezdjük is az elején! Történt egyszer, hogy elegem lett a hátfájásomból. Sőt, a fejfájásomból is. Egy darabig álltattam magam azzal, hogy a fájdalmaim miatt vagyok ennyire nyűgös, ám be kellett ismernem egy idő után, hogy ez nem így van. Pont a fordítottja volt, ami a valóságot fedte: a kimerültség és rengeteg idegeskedés okozta minden testi gondom.
A munkám következtében elég nehéz időket éltem. Eleinte boldog voltam, hogy előléptettek, ám a magasabb pozíció a több fizetés mellett több felelősséggel is jár, persze, ez utóbbit senki sem reklámozta előre. A nehéz döntések meghozatalának súlya, mely az én vállamra nehezedett, sokszor még a túlórák miatt megrövidült éjszakáim is álmatlanná tette. Ezt azonban nem bírtam sokáig, a testem jelzett. Muszáj volt megoldást keresnem, ám ezt sokáig halogattam, ugyanis úgy gondoltam, a masszázs egy ördögtől való dolog, valami rosszat társítottam hozzá gondolatban. Egyik barátom hatása kellett ahhoz, hogy újragondoljam ezt a témát. Általa fogadtam el az ötletet, miszerint beiktatom a hétköznapjaimba a masszázst.

Az ötlet egyszerűnek tűnt, ám a megfelelő masszőr megtalálása már sokkal nehezebb feladatnak bizonyult. Sok helyre látogattam el, már kezdtem feladni, mire ajánlások útján a Karma Thai Masszázs Szalonhoz jutottam.
Ez a szalon teljesen más volt, mint, ahol korábban jártam. Itt, a korábbiakkal ellentétben, tradicionális thai masszázzsal foglalkoznak. Ez egy egészen különleges formája a masszázsnak. Több, mint 1000 éves múlttal rendelkezik ez a technika, és gyökerei rendkívül mélyre nyúlnak vissza, a jógától kezdve egészen az ayurvédikus és kínai masszázsig. Az ilyen masszázs elsajátítása hosszú éveket, sőt, akár évtizedeket vesz igénybe. A Karma Thai Masszázs szalonban csakis magasan képzett szakemberek dolgoznak. Olyanok, akik megfeleltek a szigorú követelményeknek, melyeket a tradicionális thai masszázs elsajátítása érdekében támasztottak velük szemben.

Ezek tudatában nagy reményekkel álltam neki az első szalonban töltött alkalomnak. A szalonról nagyon jókat hallottam az ismerősöktől, szinte ódákat zengtek arról, hogy mennyi gondjukat oldotta meg gyökerestől.
Az első alkalom foglalásában még az egyik barátom segédkezett, aki rendszeresen jár hozzájuk masszázsra. Odafelé javasolta, hogy menjünk együtt. Ez kedves gesztus volt tőle, bár utólag azt gondolom, hogy magamtól is ment volna. A Király utcai szalon, melyet választottam, nagyon könnyen megközelíthető helyen volt. Autóval érkeztünk, de szinte felesleges beindítani a járgányt: tömegközlekedéssel is kiválóan megközelíthető a hely.

A szalon küszöbét átlépve már éreztem, hogy jó helyen járok. Más szalonokkal ellentétben itt az egész atmoszféra nyugodt: megszűnik a kinti, hétköznapi, rohanó világ, amikor betér a Karma Thai Masszázs szalonba az ember. Különleges, hangulat járja át az embert, itt tényleg könnyű letenni azt a gondokkal teli batyut, amit mindannyian cipelünk.
A legelső alkalommal egy hagyományos, teljes testre kiterjedő thai masszázst választottam. Bár a thai masszázs rengeteg formában megvalósítható, úgy gondoltam, ezzel fogok kezdeni annak érdekében, hogy igazán feltöltődhessek.

90 perces thai masszázst kértem. Teljesen ellazultam, annak ellenére, hogy eleinte kicsit féltem. Sokáig azért nem gondolkoztam thai masszázsban, mert úgy gondoltam, hogy fájdalmas. A szalon munkatársai még a kezdés előtt megnyugtattak, hogy szó sincs fájdalomról. Az tény, hogy a thai masszázst, mint ahogy bármilyen masszázst, különböző erősséggel lehet végezni, de ez abszolút egyéni preferencia kérdése. Aki igényli az erősebb mozdulatokat, az kérheti, azonban nem célok a fájdalom okozás.
Mivel fájdalomról szó sem volt, a másfél óra úgy elszállt, mintha pár perc lett volna mindössze. A testem minden fájó pontját átdolgozták, aminek hatására villámgyorsan megszűnt a stressz okozta, kellemetlen érzés. Sokkal élénkebb, frissebb voltam, mint előtte.

Hamar rájöttem, hogy ennek a szalonnak a szolgáltatását mindenkinek meg kellene ismernie. Teljesen más érzéssel jöttem ki, mint bármely más szalon szolgáltatása után. A masszázs hatása nem csak átmeneti volt, hanem napokig jobban éreztem magam tőle. Így történt, hogy úgymond rászoktam a thai masszázsra, és a Karma Thai Masszázs szalon rendszeres vendégévé váltam.

A minőségi szolgáltatás mellett sok egyéb, elsőre apróságnak tűnő tényező is szerepet játszott abban, hogy a Karma szalon mellett döntöttem. Az egyik ilyen az időpontfoglaló rendszerük. Imádom, hogy nem kell telefonálgatnom. Bár a masszázsnak köszönhetően könnyebben kezelem a stresszt, a napjaim nem lettek lazábbak azóta sem. Ennek következtében gyakran kimegy a fejemből, hogy telefont ragadjak a napi teendők közepette, sőt, még ha eszembe is jut, nem szívesen foglalkozom vele. Ezt a problémám tökéletesen áthidalja az online időpontfoglalás lehetősége.
A weboldalukon ezzel a modern megoldással messze megelőzik az átlagos masszázs szalonokat. A rendszer könnyen kezelhető, és a pihenésünk minden részlete megszervezhető általa. Első lépésben meg kell adnunk, melyik szalonba szeretnénk menni. Ugye én a Király utcaiba járok, de lenne lehetőség a Síp utcában is igénybe venni a szolgáltatást.
Ezt követően a sok-sok masszázslehetőség egyikét kell kiválasztani. Nem csak teljes testes, hagyományos értelemben vett thai masszázst kérhetünk, hanem fej-, hát-, talpmasszázs is van a kínálatban. Sőt, akár páros masszázsra is lehet időpontot foglalni, ha ahhoz támadna kedvünk. Minden masszázs többféle intervallumban elérhető: 30, 60 vagy 90 perces időtartamra lehet foglalni. Miután a számunkra megfelelőt kiválasztottuk, arra is van lehetőség, hogy megnézzük, az általunk kedvelt masszőrhöz mikorra van időpont. Igen, jól olvastad: ki lehet választani, kihez kérünk időpontot. Ez számomra különös fontos volt, hiszen, ha megszokok egyfajta szolgáltatást, szimpatikusnak találok egy masszőrt, akkor ahhoz ragaszkodom. Így erre is megvan a lehetőség, és még kellemetlenül sem kell éreznem magam amiatt, hogy a masszőr személyét illetően variálok. Sajnos az előző szalonokban ez mindig kényelmetlen volt, de itt emiatt sem kell aggódnom.
Az online rendszernek hála bármikor könnyedén elintézhetem az időpontfoglalást, úgy, ahogy az nekem éppen a legjobb.

Az online foglalás mellett az árak is döntő szerepet játszottak abban, hogy rendszeres vendég lettem a Karma Thai Masszázs szalonban. A masszázsért sok helyen borsos árat kérnek, de itt az ár-érték arány jobb nem is lehetne. Magas minőségű szolgáltatást nyújtanak elérhető áron. Az alapból kedvező árfekvést tovább javítja, hogy lehetőséget kínálnak bérletek vásárlására. Példaképp, egy 10 alkalmas bérlet sokkal kedvezőbb árat biztosít, mint, ha tízszer foglalnánk le az adott időpontot külön-külön fizetve. Ezzel rengeteget spórolok éves szinten.

A Karma Thai Masszázs szalon hihetetlen változást hozott az életembe. Ahogy már említettem, a munkám nem lett könnyebb, ám jó ideje nem küzdök sem hát-, sem fejfájással. A közérzetem és a teherbírásom is jobb, mióta minden héten járok hozzájuk. Nem véletlen, hogy a közösségi médiában is rengeteg követőt tudhatnak magukénak. Az emberek nem hazudnak, ennyi egybehangzó jó vélemény soha nem hazudik.
Örülök, hogy hallgattam az ismerőseimre, és én lehetek mára az egyik jó vélemény a sok közül. Egy jó masszázs varázslatos tud lenni, de tényleg nem boszorkányság!