A téli gumi beszerzése már nem boszorkányság

Már egy éve van jogsim, de csak nemrég sikerült megszerezni az első autómat. Pontosabban nyáron találtam rá az én kis járgányomra. Nagy nehézségek árán sikerült megszereznem, de végül sikerült. Ám nem is olyan rég, rá kellett jöjjek, hogy bizony, téli gumi nélkül nem mehetek sehová. Elkezdtem nézelődni, sokra nem jutottam egyébként. De nem is foglalkoztam vele többet, mert egy jelmezes buliba voltam hivatalos, ahol legnagyobb meglepetésemre, megkaptam gumis problémámra a segítséget. Volt ott egy lány, aki boszorkánynak volt öltözve, elég jól sikerült a jelmeze, kicsit ijesztő is volt, de nagyon jó fej. Szóval ahogy beszélgettünk, megtudtam, hogy autószerelő. Jobb nem is lehetett volna, nagyon megörültem neki, és alaposan kifaggattam a téli gumikat illetően.

Ajánlott egy webshopot, a gumidiszkont.hu/teli-gumi oldalát, javasolta, hogy ott nézzek körbe. Hallgattam rá, így másnap fel is kerestem az oldalt. Hirtelen kicsit elveszve éreztem magam, nem voltam benne biztos, hogy egyedül kellene megvásárolnom az első szett téli gumimat, hamarosan minden kétségem elszállt.

gumidiszkont.hu/teli-gumi

Ez egyrészt annak volt köszönhető, hogy az oldalon nagyon jól lehet keresni, ugyanis különböző szűrési lehetőségek és szempontok vannak, amik alapján listázni lehet a találatokat. És ezek között van lehetőség arra is, hogy az autó márkája és típusa szerint válogassunk, ami nekem hihetetlen nagy segítséget jelentett, mert így nem kellett tisztában lennem azzal, hogy pontosan mekkora a gumik mérete. Mert ez alapján is lehet természetesen keresni az oldalon.

De volt még egy dolog, ami eloszlatta a kétségeimet: ez pedig az oldalon található blog felület, illetve az általános információk menüpont. Óriási segítséget nyújtottak az itt olvasott infók, mert sok mindent megtudtam a téli gumikkal, és úgy általánosságban is az abroncsokkal kapcsolatban. Aki hozzám hasonlóan kezdő, azoknak javaslom mindenképpen, hogy keressék fel a gumidiszkont.hu/teli-gumi oldalát, és olvassanak el minden érdekesnek tűnő dolgot, mert ha ezek nem lettek volna, valószínű, hogy még mindig ott ülnék az abroncs kínálat fölött.

Szóval így szerencsésen ki tudtam választani a webshopban az új téli gumikat, és megrendeltem őket, házhozszállítással. Szívesen mentem volna értük személyesen, de az átvételi pont Miskolcon található, ami tőlem elég messze van. De hát sebaj, mert így is hipp-hopp megérkeztek hozzám az abroncsok. Ráadásul, még olcsóbban is, mint azt a legelején gondoltam volna: a gumikat 1490 forintos darabáron szállították ki.

Úgyhogy most már eljött az ideje annak is, hogy felkerüljenek ezek a téli gumik az autómra, de nem én fogom kicserélni őket, hiszen az egyik blog bejegyzésben is írták, hogy miért fontos szerelővel kicseréltetni az abroncsokat. Na meg persze, nem is tudnám megcsinálni.